Restaurant L'Espurna. Cuina per compartir

L’Espurna és un restaurant per a compartir, per a presentar els plats en àmplies taules rodones de fusta robusta, per a que els comensals s’aïllin de la ciutat i facin de l’hàbit de menjar una experiència.
Ubicat en un restaurant referent històric de la ciutat, el projecte ha emfatitzat aquells elements i materials més destacats i li ha aportat llum, l’ha ficat al dia i l’ha fet parlar de la cuina del jove xef, Jordi Vidal.
Just després de l’accés ens trobem el timó del vaixell que, a mode d’avantsala, mostra allò que el comensal es trobarà: la cuina que es deixa entreveure, l’extensió d’aquesta amb el showcooking, el bullici de la zona de la barra, la solemnitat de la bodega i, al fons, la brasa. Per a viure l’experiència es disposa de tres sales. Dues d’elles, a dalt, privades, versàtils, elegants però contingudes. A la planta baixa, la sala protagonista, àmplia, amb volta catalana, una decoració en blanc i negre, sòbria i de teló de fons, un ampli expositor de fusta de roure: el rebost.
El punt de partida ve donat per la creació de marca, l’identitat corporativa i la direcció artística de l’estudi Latipo: la puresa i contemporaneïtat del blanc, l’elegància atemporal del negre i la tradició aportada pel coure que representa aquella espurna que li dona nom.
Fotos: Sandra G Cosano

Restaurante L'Espurna. Cocina para compartir

L’Espurna es un restaurante para compartir, para presentar los platos en amplias mesas redondas de robusta madera, para que los comensales se aíslen de la ciudad i hagan del hecho de comer una experiencia.
Ubicado en un restaurante histórico en la ciudad, el proyecto ha enfatizado aquellos elementos y materiales más destacados y les ha aportado luz, los ha puesto al día y ha hecho que la cocina hable del joven chef, Jordi Vidal.
Justo después del acceso nos encontramos con el timón de buque que, a modo de antesala, muestra aquello que el comensal se encontrará: la cocina que se deja entrever, el showcooking como extensión de esta, el bullicio de la zona de la barra, la solemnidad de la bodega y, al fondo, la brasa. Para vivir la experiencia se dispone de tres comedores. Dos de ellos, en la primera planta, privados, versátiles y contenidamente elegantes. En planta baja, la sala protagonista, amplia, con volta catalana, decoración sobria blanco y negro y de telón de fondo, un amplio expositor de roble a modo de despensa.
El punto de partida viene dado por la creación de marca, la identidad corporativa y la dirección artística del estudio Latipo: la pureza y contemporaneidad del blanco, la elegancia atemporal del negro y la tradición de la mano del cobre, que representa aquella chispa -espurna en catalán- que le da nombre.
Fotos: Sandra G Cosano