Una casa per viure-la
Una casa per viure-la

El principal objectiu expressat pels propietaris d'aquesta casa abans de començar amb el projecte era el de voler una "casa per a ésser viscuda". Amb aquest objectiu s'inicia una profunda reforma que conserva l'essència de la casa i els seus interiors vernacles.

Casa CMB

Rehabilitació d'un habitatge familiar

SITUACIÓ: BALAGUER
ANY: 2018
TIPUS D’OBRA: REFORMA INTEGRAL
Àmbit: Residencial,
Ja des de l'accés trobem una casa que, malgrat la seva divisió en espais, té un circulació molt oberta i còmoda
L'escala de fusta i ferro i la paret de totxo són els protagonistes verticals de la casa
La profunda reforma d’aquesta “casa barata” parteix de la voluntat de la família que l’havia d’habitar de tenir una “casa per a ésser viscuda”. Amb la voluntat d’aconseguir aquest objectiu es treballa en dos focus: una distribució còmoda, per a un dia a dia de qualitat i una selecció de materials que els siguin còmodes, propers, lluny dels luxes... 

Pel que fa a la distribució es fa ús de recursos que permetin, malgrat els impediments estructurals, una òptima comunicació entre estances, que minimitzin les divisions existents tant en la planta de dia (baixa) com en la relació entre plantes. Així doncs, l’escala esdevé un dels elements protagonistes, ho fa sense cap pretensió, amb pocs materials però marcant el caràcter de tot el conjunt ja des de la mateixa entrada. 

La proximitat s’aconsegueix amb uns materials habituals per tot la casa: l'omnipresent fusta de pi, el ferro pintat, la paret de totxo recuperada, el paviment porcelànic de rajola catalana, els jocs de rajola valenciana, etcètera. El resultat està a mig camí entre l’essència del passat i la practicitat actual. S’ha conservat i emfatitzat un exterior amb personalitat dins d’un conjunt urbanístic protegit i un interior viu, pràctic, funcional i bonic per a esser viscut. 
Un acurat treball de materials i textures mediterrànies són el fil conductor estètic d'aquest projecte

Crèdits

FOTOGRAFIA: MOSTASSA ESTUDI
ARQUITECTURA: LLUÍS DE LA FUENTE
CONSTRUCTORA: CONSTRUCCIONS RIBES-BOSCH
FUSTERIA: FUSTERIA RIPOLL
PINTURA: PINTURA DECORATIVA CLARISÓ
SERRALLERIA: ACTUAL METAL
CARPINTERIA EXTERIOR: SISVIAL
IL·LUMINACIÓ: TORRENT LIGHTING
SUBM. DE MATERIAL: COMERCIAL URGELL
MOBLAMENT: ESPAI A47
MOBLAMENT: MOBLES URGELL
Top