Una torre pel dia a dia
Una torre pel dia a dia

La torre lleidatana és la típica casa de camp per al gaudi de l'oci i el bon temps. Aquesta però, absorbida per la trama urbana, ha estat reformada amb l'objectiu de mantenir l'essència i ésser apta per al dia a dia.

Casa-torre CSL

Rehabilitació d’un habitatge amb ampli jardí

SITUACIÓ: LLEIDA
ANY: 2019
TIPUS D’OBRA: REFORMA INTEGRAL
Àmbit: Residencial,
Es reforcen aquells elements amb més essència de la casa, com son les bigues de fusta a la cuina-menjador
Aquesta era la típica torre pròpia de les nostres contrades, un espai per al lleure, per a l'estiu i els mesos de bon clima... Amb la nova generació i el creixement de la ciutat es decideix que és el moment de passar de segona a primera residència.

Una torre familiar que s'havia anat ampliant segons les necessitats i que en la nova vida havia de conservar aquesta essència però sent pràctica per a l'ús del dia a dia. A nivell de distribució el que es fa és aprofitar allò que tenia de bo la casa, solucionar allò que no i adaptar-la a les necessitats específiques de la família que l’ha d’habitar i les possibilitats de creixement, reduint costos, esforços i petjada ecològica. 
Es realitza un canvi molt profund a nivell de materials però es conserva aquest esperit de torre mitjançant la conservació i ressaltant els elements característics que ja té l’edifici: façanes arremolinades blanques, bigues sense pintura... Se n'incorporen de nous: el marbre de Macael, molt familiar i proper, o el roure, l'iroko i elements en ferro negre treballat de manera pràcticament artesana però en un llenguatge actualitzat. 

Les millores bioclimàtiques permeten que es faci ús de la casa durant tot l'any sense malbaratar energia. Canviar les fusteries, afegir mallorquines, aïllant aquells punts més desfavorables, etcètera. 
A més a més dels existents, els nous materials segueixen el fil a l'arquitectura vernacla 
Totes les funcions de la suite s'unifiquen en un espai comunicat a banda i banda del llit
Pel que fa a la il·luminació, íntegrament en LED càlid, combina la il·luminació tècnica amb versàtils focus sobre guies i fixes. I una acurada selecció de lluminàries decoratives que destaquen aquells punts que són necessaris.

Tot plegat amb l’objectiu de posar per davant de tot el benestar dels seus ocupants, amb una casa, que en essència i, encara avui, es va anar construint per a gaudir i compartir-la.

Crèdits

FOTOGRAFIA: MARC CASTELLÓ
ARQUITECTURA TÈCNICA: MONTSE SANMARTÍN
CONSTRUCTORA: CONSTRUCCIONS RIBES-BOSCH
INSTAL·LACIONS: CUTILLAS
FUSTERIA: FUSTERIA RIPOLL
PINTURA: PINTURA DECORATIVA CLARISÓ
CARPINTERIA EXTERIOR: FINESTRATO
CUINA: SALTOKI HOME
FERRERIA: FREDERIC SIMÓ
MARBRES: MARBRES DAVID
MOBLAMENT: ESPAI A47
Top