Selecció essencial
Selecció essencial

Amb un llenguatge molt pur i net i una reducció màxima de materials, aquest habitatge ofereix a qui l'habita aquella calma i serenitat que es reclama per al descans i plaer d'estar a casa.

Casa CVJ

Rehabilitació d'habitatge

SITUACIÓ: JUNEDA
ANY: 2022
TIPUS D’OBRA: REFORMA INTEGRAL
Àmbit: Residencial,
Una nova vida per a una casa de poble, per a un nou ús, un nou funcionar adequat a les necessitats específiques de qui l’ha d’habitar; una actualització pel que fa a eficiència, aïllaments, noves tecnologies i maneres de construir. 

 Una segona residència per al descans, per a anar al poble i rebre amistats, cuinar plegats, puntualment avançar feina, compartir o simplement estar a gust a casa.  
Elements propis de la llar més íntima, com la llar de foc, fan més humanes les àmplies proporcions dels espais
L'acuradíssima restricció de materials donen valor a aquells elements que l'habitant afegeix per a personalitzar i fer-se propi l'espai
Partint de dos elements centrals -el calaix d’escala i el nucli de rentat, marcats per l’arquitectura, es deixa la resta amb amplis i simples espais tal qual s’han reclamat des del programa de necessitats. Des d’aquest s’impregna tot l’espai: és el que marca l’estil de tota la resta. En aquest trobem a més a més de les funcions de bugaderia, per una cara, l’armari de rebuda i el moble de bufet amb llibreria oberta del menjador. En aquest punt ja trobem tots els elements que trobarem a la resta de la llar: el taulell mariner de bedoll, l’mdf lacat en mat, els tiradors de pestanya i el ferro negre que emmarca el vidre armat que dona llum natural al bany. Des d’aquí i amb el mateix llenguatge es realitzen els arrimadors i capçal de l’habitació principal, el moble de llar i TV i l’ampli escriptori de la zona d’estar. 

 La cuina, malgrat ser part visible del conjunt, marca contrast. Amb la fusta laminada anti-taques, sedosa, en un gris fosc molt elegant. No obstant això en aquesta es mantenen elements del fil conductor, els mateixos tiradors negres de solapa, un nínxol central realitzat amb fusta de bedoll i els mateixos elements lumínics.  
La gran nota de color es troba, a mode de sorpresa, en aquest moble turquesa dins del bany
El fil conductor de tota la casa són els materials que se repeteixen en tots els espais, des de la zona de dia, fins als més íntims
Malgrat tractar-se d’una profunda reforma que la posa al dia en tots els sentits, s’ha procurat respectar certs elements originals que ensenyin el seu passat. S’ha deixat vista l’obra del tancament de l’escala -atorgant molt caliu a l’interior-, de la mateixa manera també s’ha recuperat la porta d’accés, la barana, el terratzo del paviment i s’han deixat vistes les voltes inferiors de l’escala. També a l’habitació s’han arenat i deixat vistes les bigues de fusta originals. 

Finalment també a nivell lumínic se segueix un patró continu, amb elements que se repeteixen en totes les estances: tant la temperatura lumínica, càlida; com els elements de llum general tipus confort per a que no molestin a la vista; els punts de més llum amb guies led negres o blanques i finalment punts de llum decoratius personalitzables disseminats arreu.  

Crèdits

FOTOGRAFIA: MARC CASTELLÓ
ARQUITECTURA: DOLORS ROVIRA
CARTRÓ-GUIX: JAUME PALAU
FUSTERIES EXT: FINESTRATO
FUSTERIA: FUSTERIA RIPOLL
CUINA: ALKOS
SERRALLERIA: FORJA FREDERIC SIMÓ
MARBRES: MARBRES DAVID
PINTURA: XAVI COSIALLS
SUBM. MATERIALS: COMERCIAL URGELL
SUBM. IL·LUMINACIÓ: TORRENT LIGHTING
IL·LUMINACIÓ TÈCNICA: HER LIGHTING
Top