Versàtil i vital
Versàtil i vital

Dos dúplex units per a acollir una família vital i canviant, que s'amplia en funció de l'època de l'any i que vol gaudir de compartir-ho tot, però també tenir opció a la seva privacitat. En un conjunt viu, que reflecteix el caràcter dels seus habitants.

Dúplex DHL

Disseny d'interiors de dos dúplex unificats

SITUACIÓ: LLEIDA
ANY: 2020
TIPUS D’OBRA: REFORMA INTEGRAL
Àmbit: Residencial,
Els espais oberts garanteixen la capacitat de la família d'estar junta, a la vegada que amplia la sensació espacial en conjunts molt reduïts
Aquest projecte és fruit de la unió de dos dúplex per a les característiques i les necessitats pròpies de la família que l’ha d’habitar. Oferir la possibilitat de seguir vivint al centre de la ciutat sense haver de renunciar a pràcticament res. Té tota la raó aquella dita de “cada casa és un món” i és que és molt difícil trobar pisos adaptats a les necessitats de totes les famílies, a vegades és necessari fer-li un gir a la casa per a fer-la pròpia i a la mida de les necessitats pròpies.
Una distribució còmoda, per a un dia a dia de qualitat
Amb la unió dels dos dúplex (units per la planta superior però no la inferior) aquest nou habitatge ofereix la possibilitat de viure separadament o conjuntament en funció del dia i de les necessitats en el transcurs d’aquest. Una part de la casa està concebuda com a habitatge familiar obert per a viure conjuntament, per a compartir amb família i amics; mentre que l’altra ofereix la possibilitat de viure independentment, com si es tractés d’un apartament dins del mateix pis. Al nou pis, es crea una zona de dia ideal per les seues necessitats, oferint la possibilitat d’estar tots junts, de participar familiarment a la cuina; conjuntament amb un espai d’estar amb elements mòbils, amb rodes o lleugers per a transformar-se ràpidament en funció del moment i situació.
Un dormitori tipus suite amb continuïtat cromàtica i de materials que enforteix la sensació de grans espais
Una terrassa enjardinada a la qual es bolca la suite, permet evadir-se i fugir de la sensació d'estar al centre de la ciutat
La zona de nit, a la planta superior, inclou dues habitacions fetes a la mida. La principal, amb accés a una terrassa íntima amb vistes, i tipus suite, totalment oberta. L’altra, juvenil, molt lluminosa, amb espai per a l'oci, estudiar, descansar i compartir amb amics. Comunicant ambdós espais, un llarg passadís polivalent, que té amagats dos grans vestidors i la zona de bugaderia. 

Finalment, en l’afany d’aprofitar al màxim els espais, es reconverteix l’antic menjador en un espai multifuncional, a mode d’estar-menjador de l’apartament que compon l’altra planta baixa, una habitació d’invitats, punt de teletreball, estudi, joc i lloc per a veure una pel·lícula en família. 
Les grans habitacions permeten, als seus habitants, disposar d'espais individuals també reconfortants, a la vegada que més privats
La versatilitat permet que espais molt agradables puguin funcionar a la vegada com a segona sala d'estar, menjador, estudi i dormitori de convidats

Crèdits

FOTOGRAFIA: MARC CASTELLÓ
ARQUITECTURA TÈCNICA: NEUS DE MIGUEL
CONSTRUCTORA: CONSTRUCCIONS GARDENYES
FUSTERIA: FUSTERIA RIPOLL
ELECTRICITAT: DAVID HUGUET
CUINA: SALTOKI HOME
PARQUET: XAVI COSIALLS
PINTURA: XAVI COSIALLS
FERRERIA: FORJA FREDERIC SIMÓ
MARBRE: MARBRES DAVID

IL·LUMINACIÓ: TORRENT LIGHTING
LLUMINÀRIA TÈCNICA: HER LIGHTING
MOBLAMENT: MOBLES URGELL
TAPISSERIA: LLEIDABREU
PLANTES: FLORS CAROL
Top