El germà macarra
El germà macarra

Aquest és el germà petit del Beat. Un germà mimat, "macarra" i amb molt caràcter. Un espai molt eclèctic on cada material i element ha estat triat minuciosament per a marcar, per a emfatitzar-ne la seva manera de ser.

Hoppers&Co. Brewery Taproom

Disseny d'interiors d'una cerveseria

SITUACIÓ: Lleida
ANY: 2021
TIPUS D’OBRA: Restauració
Àmbit: Hostaleria,
Amb molta transparència les fusteries exteriors ja anuncien el caràcter eclèctic de tot el conjunt

Un dels conceptes que defineix aquest local és el de "macarra". Aquest ve remarcat per l'amalgama de materials i varietat de mobiliari, variat però ben coordinat. Els materials, totxo manual, formigó, ferro cru, pell als seients, fusta envellida o rajola valenciana, entre molts altres. El mobiliari: bancades de fusta, cadires de pell i ferro, tamborets de llauna, butaques i sofà; de manera que cadascú pugui escollir en funció de la quantitat que són i com li vingui de gust seure. 

En la mateixa línia, l'aplicació de la gràfica i senyalètica, a càrrec de Xabi Berri Antza, s'adapta a cada punt. Des de l'hipopòtam blau de la banderola lluminosa, els vinils blancs dels vidres, les lletres que emmarquen al DJ, el graffiti poderós, el neó sorpresa del racó del bany o l'autèntic protagonista del conjunt el neó roig del doble espai de l'accés, que projecta el caràcter fins a l'exterior descaradament.
Pel que fa a la distribució no en queda d'altra que adaptar-se a la realitat del conjunt: un local allargat i estret amb un altell a sobre. És per aquest motiu que es traslladen a la planta superior tots els serveis interns: cuina i magatzems (comunicats amb escala, muntacàrregues i muntaplats). D'aquesta manera es deixa lliure tota la planta inferior. Per a cedir més espai pels usuaris, la barra es fa mural: amb neveres baixes, tiradors a la paret, lleixes de ferro i vidre per a botelles i gots i totes les necessitats d'ús concentrades en aquesta paret. 

L'espai restant és per als usuaris, trobem taules altes amb tamborets, sofàs amb butaques, cadires combinades amb la bancada... Tot plegat al llarg del local que s'obre completament amb grans vidrieres al carreró lateral de vianants.

L'exterior destaca per aquesta gran transparència. Es respecta l'obra vista de la façana del bloc d'habitatges dels 90 i s'integren les instal·lacions en la mateixa estètica de ferro cru combinat amb verd botella de l'interior i molts pocs elements de retolació -simplement una banderola lluminosa cridanera-, ja que l'interior i especialment el gran neó vermell projecten el caràcter i la llum a l'exterior sense necessitat de cap altre recurs.  


Crèdits

FOTOGRAFIA: MARC CASTELLÓ
ENGINYERIA: KUBIC
DISSENY GRÀFIC: XABI BERRI ANTZA
ACÚSTICA: ACÚSTICS AMBIENT
CONSTRUCTOR: CONSTRUCCIONS RIBES
AÏLLAMENTS: FLEMYR CONSTRUCTORA

FUSTERIA: FUSTERIA RIPOLL
SERRALLERIA: FREDERIC SIMÓ, FORJA I SERRALLERIA
SERRALLERIA: MONT-VIDAL
MARBRES: MARBRES DAVID
AUTOMATISMES: TURMAT, PORTES I AUTOMATISMES
MATERIALS: SALTOKI
IL·LUMINACIÓ TÈCNICA: HER LIGHTING
IL·LUMINACIÓ: TORRENT LIGHTING
RETOLACIÓ: RÈTOLS ESTEVE
VIDRES: VIDRES MIQUEL
PINTURA I REVESTIMENTS: COSIALLS
AUDIOVISUALS: FEED BACK AUDIVISUALS
MUNTACÀRREGUES: TALLERS FAR
EQUIPAMENTS: JUAN COLL
MOBILIARI: MISTER WILS
MOBILIARI: FRANCISCO SEGARRA
Top