Cuina i espai per a compartir
Cuina i espai per a compartir

L’Espurna és un restaurant dissenyat per a compartir, per a presentar els plats en àmplies taules rodones de fusta robusta; per a que els comensals s’aïllin de la ciutat i facin de l’hàbit de menjar una experiència.

Restaurant L’Espurna

Redisseny de restaurant

SITUACIÓ:LLLEIDA
ANY: 2017
TIPUS D’OBRA: REFORMA INTEGRAL
Àmbit: Hostaleria,
El projecte parteix d'elements existents que acompanyaven el nou llenguatge, pel que es van conservar i emfatitzar
Els materials escollits són propers i emfatitzen el concepte que el seu nom, L'Espurna, suggereix
L’Espurna és un restaurant per a compartir, per a presentar els plats en àmplies taules rodones de fusta robusta, per a que els comensals s’aïllin de la ciutat i facin de l’hàbit de menjar una experiència.

Ubicat en un restaurant referent històric de la ciutat, el projecte ha emfatitzat aquells elements i materials més destacats i li ha aportat llum, l’ha ficat al dia i l’ha fet parlar de la cuina del jove xef, Jordi Vidal. 
El fons es presenta com un rebost elevat de categoria, amb la nobles del roure, la proximitat del ferro i l'èmfasi de la guia LED oculta
Just després de l’accés ens trobem el timó del vaixell que, a mode d’avantsala, mostra allò que el comensal es trobarà: la cuina que es deixa entreveure, l’extensió d’aquesta amb el showcooking, el bullici de la zona de la barra, la solemnitat de la bodega i, al fons, la brasa. 

Per a viure l’experiència es disposa de tres sales. Dues d’elles, a dalt, privades, versàtils, elegants però contingudes. A la planta baixa, la sala protagonista, àmplia, amb volta catalana, una decoració en blanc i negre, sòbria i de teló de fons, un ampli expositor de fusta de roure: el rebost.
Les sales es van descobrint a mesura que es va passant per tots els espais anteriors que ensenyen el procés de cuina i la vinoteca
A la planta superior, les sales privades seguint el mateix diàleg donen intimitat als grups de celebració
El punt de partida ve donat per la creació de marca, la identitat corporativa i la direcció artística de l’estudi Latipo: la puresa i contemporaneïtat del blanc, l’elegància atemporal del negre i la tradició aportada pel coure que representa aquella espurna que li dona nom.

Crèdits

FOTOGRAFIA: SANDRA G COSANO
FOTOGRAFIA: EAM LENADRE CRISTÒFOL. LLEIDA
DISSENY GRÀFIC: LATIPO
FUSTERIA: FUSTERIA SALVIA
MARBRISTA: MARBRES DAVID
METAL·LISTERIA: TALLERS JOAN
VIDRER: VIDRES MIQUEL
MOBILIARI :CASUAL
SUBM. MATERIALS: PUJOL
Top