Interiorisme "de la terra"
Interiorisme "de la terra"

Restyling del restaurant lleidatà del xef Gonzalo Ferreruela amb l'objectiu de fer manifest el seu claim: "cuina de la terra". Amb nova il·luminació, nous materials, accés, revestiments, mobiliari, etcètera.

Restaurant Ferreruela

Restyling de restaurant

SITUACIÓ: LLEIDA
ANY: 2014
TIPUS D’OBRA: RESTYLING
Àmbit: Hostaleria,
Les grans il·lustracions de SILE, mostren les bases de la cuina de la terra.
Es conserva gran part dels elements existents i es deixa palès l'ús original de l'edifici, una càmera frigorífica.
Aquesta intervenció es realitza amb l'objectiu de que el restaurant, ja en funcionament, del xef Gonzalo Ferreruela, parli, a través de la seua decoració i la atmosfera, d'allò que passa a la cuina i quin és el motiu de ser.

Partint del concepte "cuina de la terra", i defugint els tòpics, es busquen materials i textures que transmetin el caràcter més propi de les Terres de Lleida: la rajola valenciana, pròpia de les cuines més típiques; els tons terrosos, propis de la terra; i les fustes autòctones o la manera tradicional de treballar-les. 

A més a més, es duen a terme una sèrie d'intervencions puntuals en aquells punts en què mancava caliu: afegint una il·luminació a una escala més propera al comensal; la creació d'una bodega expositiva sobre la barra; la creació d'un rebost aparador realitzat amb velles tècniques de fusteria; una nova porta d'accés amb la típica gatera de les portalades de les cases de poble; s'incorporen grans dibuixos de l'artista Sile que representen els fonaments de la cuina autòctona; i, en resum, un seguit d'actuacions que li atorguen la personalitat buscada i posant per davant de tot l'acolliment i el gaudi de tot aquell que hi menja.
Es realitza un gran rebost que exposa productes que descriuen el caràcter del xef i mostren allò que s'usa a la cuina.

Crèdits

FOTOGRAFIA: SANDRA G COSANO
IL·LUSTRACIONS: SILE
CONSTRUCTOR: ORIOL PEDRÓS
FUSTERIA: FUSTERIA SALVIA
SERRALLERIA: ACTUAL METAL
MOBLAMENT: MOBLES URGELL
IL·LUMINACIÓ DECORATIVA: CASTAN
Top