El protagonisme del pa
El protagonisme del pa

Un pastisseria que s'expressa per si sola, que parla del producte, de l'artesania i de la passió que es posa en la seva elaboració.
Amb una cerca d'aquells materials i aquells cromatismes que destaquin el producte que s'ofereix per davant de tot. I que a la vegada inviti als clients a quedar-se a gaudir de l'espai i no només de comprar, sinó formar-ne part.

Pastisseria/cafeteria Marqués

Disseny d'Interiors de Pastisseria i Cafeteria

SITUACIÓ: LLEIDA
ANY: 2019
TIPUS D’OBRA: REFORMA INTEGRAL
Àmbit: Comerç,
La nova botiga de Marqués és una pastisseria que expressa, que plasma en el concepte, la distribució, els elements i materials els estendards d'aquesta família fornera amb anys d'experiència en la producció i venda de producte de qualitat. 

L'estàndard de la tradició és àmpliament representat. De fet, és l'essència del projecte, amb la participació de diferents gremis com el fuster i el seu mobiliari realitzat a mida amb acabats a mà; el detall de les làmpades de diferents dimensions i colors, manufacturades i encintades una a una des d'un taller pròxim; per acabar amb la presència del mural de rajola valenciana fet i pintat a mà amb el retrat dels pastissers de la casa, treballant. És igualment destacat l'estàndard de la qualitat en el producte que s'ofereix. Per aquest motiu s'ha dissenyat un espai en el qual els principals protagonistes són el pa, els pastissos, els brioixos, les coques, etcètera. Per aquest motiu el punt de partida del  disseny fou la cerca del millor lloc per a penjar l'expositor del pa. La tria de la gamma cromàtica i dels materials, com són la fusta de faig i el marbre de Macael, que a més a més d'afavorir la sensació de proximitat, enalteixen i  donen protagonisme al producte. 

Tot plegat emfatitzat per una il·luminació tècnica amb una temperatura de color i intensitat acurades que discretament compleix la seva funció. 
La gran transparència de la façana invita a entrar i mostra el producte, però a la vegada, els quarterons de l'estructura d'alumini li atorguen el caliu dels comerços de sempre
En darrer lloc tenim l'estàndard base: la tria d'una bona matèria primera. Des de l'interiorisme es manifesta amb la transparència. Amb una façana sòbria -sense elements que distreguin l'atenció, amb un rètol concís, discretament il·luminat i un marc negre- que guia la mirada del transeünt cap a l'interior: la cafeteria, els habitants, el concepte i, especialment, el producte. Finalment, al fons s'obre, amb tota la intenció, l'obrador. Amb una àmplia fusteria de quarterons - igual a la de la façana- convida al visitant, des del desvergonyiment d'algú que no té res a amagar, a veure com s'acaben els pastissos, com es preparen els esmorzars, etcètera.
La distribució diferencia molt els espais de manera que la venda de producte i el servei de taules no entrin mai en conflicte

Crèdits

FOTOGRAFIA: MOSTASSA ESTUDI
ARQUITECTURA TÈCNICA: GERARD COS
ENGUINYERIA: KUBIC, CONSULTORIA TÈCNICA
CONSTRUCTOR: CONSTRUCCIONS JUSTO FLORES
DISSENY GRÀFIC: PIQTURE
ELECT. I FONT: INSTAL·LACIONS CARABANTES
FUSTERIA: FUSTERIA SALVIA
EQUIPAMENT DE PASTISSERIA: JOAN COLL
MATERIALS DE CONSTRUCCIÓ: SALTOKI
F. D'ALUMINI: MALLUJO
IL·LUMINACIÓ: TORRENT LIGHTING
ROTULACIÓ: RÈTOLS ESTEVE
LLUMINÀRIA DECORATIVA: BAMBOO LLUM
LLUMINÀRIA TÈCNICA: HER LIGHTING
MOBILIARI: CASUAL
RAJOLES DEL MURAL: ARTELUX
Top