Caràcter en calma
Caràcter en calma

Ubicat en un local amb molta pedra i molta història, aquest projecte posa en valor aquelles característiques més rellevants que té l'espai i afegeix un llenguatge amb un toc desvergonyit que defineix als seus propietaris.

Txoko Restaurant

Interiorisme i decoració de Restaurant

SITUACIÓ: LLEIDA
ANY: 2023
TIPUS D’OBRA: ADEQUACIÓ I DECORACIÓ
Àmbit: Hostaleria,

El Restaurant Txoko és un pas endavant, una nova fase en la que la cuina de l'Esteve i el bon tracte de la Ma. José són els protagonistes. Amb un peu a Euskadi i l'altre a Lleida aquesta etapa deixa de banda la barra i se centra en la sala i la cuina que assumeixen tot el protagonisme, amb una finestra que ens deixa veure el saber fer, l'elaboració i el punt de sortida de tot allò que s'ofereix. La nova ubicació, al casc antic de la cuitat, es  caracteritza per ésser un espai amb molta personalitat, arcs, pedra arenisca -molta pedra- amb història, amb solera, en un conjunt molt intervingut amb anterioritat al que calia donar una nova personalitat que ens parlés d'aquells que porten el timó i d'allò que surt d'aquesta cuina que es deixa veure desvergonyida. 

En aquesta intervenció es destaca el millor que tenia l'espai: aquesta quantitat de mamposteria, la longitudinalitat escenogràfica fins a un doble espai que impressiona i una llum natural que arriba des de la planta superior. I, per contra, es busca reduir el pes de l'edificació contemporània focalitzant l'atenció en nous punts, en la nova il·luminació decorativa i en un mural d'aliments característics de la seva elaboració que es deixa entreveure entre unes largues cortines a mode de distracció.


Dobles espai amb l'obertura a la cuina i l'espai privat superior
La cuina com a part de l'espai i la connexió entre la cuina i el gaudi de la sala
Malgrat que el menjador se centrava en un únic espai després de passar per un llarg rebedor i una discreta barra funcional, s'ha buscat donar moltes opcions als usuaris, opcions per a seure en funció dels grups, de buscar intimitat, etcètera. Així doncs, s'ofereix al comensal la possibilitat de seure en la bancada del doble espai; les taules centrals, amb vistes a tot el conjunt i la finestra a la cuina; de pujar a la planta superior si es vol estar en grup, en una saleta íntima i privilegiada; o de gaudir de l'experiència de menjar en les coves que les voltes de pedra que s'endisen per sota el carrer lateral. Cadascú pot tenir el seu lloc preferit en aquest restaurant. 

Cromàticament s'ha buscat transmetre molt. Per una banda dotar al conjunt d'una sensació de calma i de no protagonisme amb un beige continu en parets i cadires; amb el gris, un color intermig, d'elements que no destaquen en excés i, elegants, com són les taules, fusteries, el sobre de la barra i les làmpades decoratives; i, finalment, amb un tercer color, el negre, transmetre la força i el punt transgressor que també es presenta en els plats, en els dibuixos del mural, l'estructura de les cadires, l'escala, etcètera.
Vista del menjador privat a l'altell

Crèdits

FOTOGRAFIA: MARC CASTELLÓ
CONSTRUCTOR: ALBAÑILERÍA GONZÁLEZ
CLIMA: LATORRE TÈCNICS DEL FRED
INSTAL·LACIONS: JORFE
FUSTERIA: FUSTERIA RIPOLL
PARQUET: GERARD SOLSONA
CORTINES: JOSA I GASSÓ
PINTURA: XAVI COSIALLS
SERRALLERIA: MONT VIDAL
EQUIP. CUINA: HOSTELSAT
SUBM. IL·LUMINACIÓ: ELEKTRA CATALUNYA
SUBM. MOBILIARI: GLOBAL EQUIPAMENTS

MOBILIARI: PATTIO
DISSENY GRÀFIC: LATIPO
RETOLERIA: RÈTOLS ESTEBE
IL·LUMINACIÓ DEC: FARO BARCELONA
IL·LUMINACIÓ TÈCN: NEXIA
Top